RSS ikon Facebook ikon

Vanás van

Írta: Almaleves

2012.05.01. 22:49

A világ állítólag valamikor elromlott, és úgy tudjuk, hogy eddig minden javítási kísérlet csúfos kudarcba fulladt. Mégis állandóan új brigádok jelentkeznek, akik biztosan tudják a megoldást. Van már Új Hajnal rend, Zeitgeist mozgalom, Venus Project, csak tudnám, hogy minek? Magyarországon speciel minden úgy jó, ahogy van. Lehetne így külföldön is, ha hagynának végre bennünket érvényesülni.

Mindezek ellenére nekünk szerencsénk van. A vezetőink felkészültsége miatt, nem kell komolyan aggódnunk. Ők már fejben kimatekozták az egészet. Az erős mentális hátszél miatt, először senki nem értette, hogy mit akarnak pont a katolikusoktól, ráadásul a válság kellős közepén. Percekkel a világvége előtt.
Aztán mindenkinek elesett a tantusz, mostanra megértettük, hogy Magyarország felvilágosult kormánya miért éppen a maradinak tartott katolikusokkal közösködik leginkább.

A bűn és bűnhődés koncepciója ugyanis náluk a legkidolgozottabb. Minden későbbi próbálkozás csapnivaló és szánalmas. A gyenge emberek kibúvókat keresnek, hogy minél kisebb erőfeszítéssel kerüljenek át a nemlét szorongató bizonytalanságába. Ha már ott vannak, akkor elkerülnék a büntetést, szeretnének egy alacsony rezsijű luxus apartmant, tisztes megélhetést, továbbá egy csinos szexpartnert.
Mindent lehet, ha féled a katolikus egyházat és azt, akit ő mond. Jelen esetben a kormányunkat.

Ez a néhány száz éve tartó protestantizmus furcsa, vérnélküli háborúja. Ők úgy képzelik, hogy erőfeszítések nélkül megkaphatsz mindent, mindössze halálod előtt kell annyit mondanod: Bocsáss meg uram!
Ha ezt megtetted, odaát vár a Mennyország, ahol tudjuk sosem fogy el a hitelkereted, sosem szenvedsz hiányt semmiben és még a házmester sem jelent fel. Mert ott senki sem házmester, okos robotok végzik a kellemetlen munkát, akik azt is tudják, hogy egy emberrel tök felesleges vitába keveredni. A fizetést viszont te kapod!

A katolikusokkal egyedül annyi a baj, hogy néha lemaradnak egy-két évszázaddal, így sok esetben nehéz megfejteni, hogy mit is akarnak mondani. Azonkívül kicsit ellentmondásosak, bár ezt nem lehet a szemükre vetni, ugyanis nem maguktól ilyenek. Egy Jézus nevű fickó régebben beleköpött a levesükbe, olyan hajmeresztő dolgokat állítva, hogy minden ember egyenlő, és még a cigányt is szeretni kell. Emiatt van. A pénz meg egyenesen rossz. Sokan még el is hitték, amit mondott.

A katolikusoknak nem volt egyszerű dolguk.

Vérverejtékkel és közel négymilliárd oldal teológia okfejtés lekörmölése után (ami a lúdtól korában egészen figyelemre méltó tett volt) sikerült a katolikusoknak megmagyarázniuk, hogy a csávó azt nem úgy gondolta, és azért, hogy senki ne kerüljön a pokolra, a cölibátus lovagjai hajlandóak elmagyarázni a lényeget. Persze nem ingyen.
Mikor az egész már kezdett klassz lenni, dübörgött a megbocsátás biznisz, dőlt a pénz, és az éppen aktuális pápa szent magja sem veszett többnyire kárba, valaki belerondított az üzletmenetbe.

Igaztalan lenne azt állítani, hogy csupán a szokásos emberi irigység okozta a kialakuló ellentéteket, az isteni gondviselés nem is engedte volna a gyaur kutyákat helyzetbe hozni.
A protestánsok azonban hamar elszaporodtak, hiába szórtak fejükre átkot, vagy fenyegették őket a pokol tüzével. Magasról tettek az ilyesmire. Ezért nyilvánvaló, hogy az eltévelyedők mára mind a pokolban dekkolnak.
Aki ennek ellenére ilyesfajta deviáns vallási irányzatoknak hódol, az nem teljesen normális.

A protestáns tanok terjedésével az élelmes dánok, egészen ötletes módszerrel próbáltak a paradicsomba bejutni. Kitalálták, hogy úgy lesznek öngyilkosok, hogy más öli meg őket. Ennyire vágyták a mennyet, ez még nem elítélendő! Rossz fényt vetett rájuk viszont az, hogy csak abban az esetben tudták elérni a kivégzésüket, ha gyermekeket gyilkoltak. Nem szórakozásból persze! Később rendesen megbánták az egészet! Sőt, már elején tudták, hogy meg fogják bánni! Ez aztán az erkölcs hegyi levegője, ilyen magasban én már szédülök.
Erre még a szigorú katolikus egyház sem tudott mit kitalálni, mert a megbánás az megbánás, Jézus a kereszten is oldozott fel címeres gazembereket. Végül a megoldás megszületett, eltörölték a halálbüntetést. Na ezek után jöjjön valaki azzal, hogy ez egy liberális hülyeség volt! 

Úgy tűnhet, hogy a katolikusok elvesztették a játszmát, azonban ez csak a látszat. Ők tudnak várni. Hisz az a rengeteg iratuk, a Biblia és a szentjeik is mind megmondták, hogy az idő elközelg. Így is lett.

Magyarország leendő királya keblére ölelte a reverenda viselőit, tette mindezt azért, hogy közös erővel megmentség a magyarságot és a világot a közelgő pusztulástól. Ki-ki a saját tudását hozzátéve fogja a problémákat megoldani. A pápisták az ég haragját csendesítik, a vezér pedig a materiális mindentudásával ajándékozza meg a világot. Először szeretett népe, a magyarok részesülnek az áldásból, ennyi jár egy olyan országnak, amely még a világháborúba is csak úgy belesodródott. Véletlenül. Ekkora szerencsétlenség után valami kárpótlás csak jár nekünk.

Szóval, az emberiség azt hiszem, meg van mentve, csak ezt még nem árulják el neki, had izguljon egy kicsit.

 

Fotó: Sally Man, Candy Cigarette, 1989

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország világ hit bűn világvége katolikus

A bejegyzés trackback címe:

https://almaleves.blog.hu/api/trackback/id/tr554483201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása