RSS ikon Facebook ikon

Breaking news: Toronytalanul, árván

Írta: Almaleves

2013.04.22. 13:38

church.jpg

Városunk templomának csonka tornyaival kapcsolatos elképzelések alapvetően bizonyultak tévesnek. Nem csak arról van szó, hogy nem akar a mi templomunkba beköltözni Isten, hanem arról, hogy elköltözött a korábbi lakhelyéről is. Jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen.

  

Megállapíthatjuk, hogy sokkal súlyosabb dolog van készülőben, mint amire számítani lehetett. A helyi ügynek induló probléma, egy óriási, nemzetszintű összeesküvéssé nőtte ki magát. Minderre utunk során derült fény, melyet nem a véletlennek, hanem egy titokzatos túlvilági besúgó iránymutatásának köszönhetünk.

 

Hiába tombol a nyár, fejünk felett viharfellegek gyülekeznek, az autóban ülve minden olyan békésnek és reményteljesnek látszott. Hittük, hogy lesz megoldás, Isten hamarosan abbahagyja a durcáskodást és beköltözik a vadonatúj házába. Azután szépen felépül a két torony, megszűnik a bábeli zűrzavar, vasárnaponként pedig mindenki szentmisére fog járni.

 

A nagy túrót!

 

A békés idill mindössze addig tartott, míg Bátaszék hatalmas templomának tornya fel nem tűnt előttünk. Megcsonkolva, kiüresedett tekintettel. Minden olyan volt, mint otthon. Pánik lett rajtunk úrrá, megszólalni sem tudtunk, elfojtott sóhajok melegítették aggodalmunkat.

 

Besúgónk, egy bukott altúlvilági angyal tovább fokozta kétségbeesésünket. Minden kétséget kizáróan bizonyítékokat szolgáltatott arról, hogy a kommunisták fogták el istent, összeszövetkeztek Belzebubbal és Szauronnal. A győzelem érdekében Magyarország összes olaját nekik ígérték. Beláthatjuk, nem babra megy a játék!

 

Ezek az altúlvilági alakok amellett, hogy eléggé pöffeszkedőek, nem szeretik a kellemes, tavaszias időjárást sem. Nekik köszönhetjük a globális felmelegedést, könnyen beláthatjuk, hogy a sok tündérmese, az emberiség szerepéről nevetséges. Ebben kérdésben elhanyagolható a szerepünk. Itt kérem pokolbéli szörnyek intrikáiról van szó. Belzebub egy szellentése hónapokig tartó szmogot okoz Pekingben, Szauron szájszagától elszárad ezer hektár vörösfenyő Kanadában.

 

Azonban ez csak mellékszál, a lényeg, hogy van remény! Besúgónk elárulta, hogy most rohadtul cidriznek a gonoszok, mert feltűnt a megmentő. Lehet, hogy Messiásnak nevezte, a félelemtől nem tudtam rendesen figyelni. De ez mindegy is, a lényeg, hogy Magyarország kormánya ismét a helyén van. Újabb rezsicsökkentő hadművelete egy visszavonulás keretében, kiegyenesíti az arcvonalat és olyat csap a pokolbéli szörnyek pofájába, hogy lesántulnak. Éppen itt volt már az ideje!

Különben még megérjük, hogy az Esztergomi Bazilika tornya is elpárolog.

Szólj hozzá!

Címkék: élet klímaváltozás Isten

A bejegyzés trackback címe:

https://almaleves.blog.hu/api/trackback/id/tr415239054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása