RSS ikon Facebook ikon

Bojkott! Drágább benzint!

Írta: Almaleves

2011.03.09. 12:29

Hülyék, hülyék, hülyék. Körülvesznek, elállják az utam, kikerülhetetlenek. Nem vagyok egy nyugodt ember, öndiagnózisom alapján simám rám illene a nyughatatlanul tekergő lábak szindrómája, ha nem tartanám az ilyesmit tökéletes baromságnak. Annak ellenére, hogy roppant ideges a természetem, nem nehéz felbosszantani. Az elmúlt napok egyik legnagyszerűbb pillanatában érkezett bojkott felhívás ismételten súlyos mérgezést okozott épp gyógyulófélben lévő lelkemen. Benzinkutakat kellene befenyítenem, hogy a nyomorult élősködők megtanulják végre a rendet.

Mielőtt a bojkottálás elleni háborút kirobbantanám, jó (pirospozsgás) színben szeretném magam feltüntetni, ezért álljon itt néhány jellemem nagyságát bemutató állítás. Szeretek fákon ragadt kiscicákon segíteni, értékelem a vörösiszap károsultjainak megsegítését, semmi bajom a földi lét örömeitől elszakadni készülő vallási szekták támogatásával, sőt egyszer, gondolatban magam is megkíséreltem lelki támaszt nyújtani egy nehézbombázónak. Szőke volt és nagyon elesett. Egyik pillanatról a másikra elveszítette a pénzes pasiját. Azon imádkoztam, hogyha valamilyen csoda folytán felfigyelne rám, akkor legalább egy hónapig ne menjek csődbe.

A fenti utalásokból szerintem egyértelműen kirajzolódnak ember- és állatbaráti hajlamaim, bár a kettő közötti különbségről fogalmam sincs. Tehát nincs bajom az álszenteskedéssel, viszont a mindenféle bojkottal, azzal nagyon is.

Kedves emberek és hülyék. Ha még valaki nem hallotta volna, most elárulom, a világunk nagy szarban van. Többek között, ezt mi okoztuk, bár nem tehetünk róla, mert hülyék vagyunk. Az evolúciós szelekció sajnos a mi esetünkben kissé felemásan működik és ezt az erősen megkérdőjelezhető működését még elő is segítjük azzal, hogy hajlamosnak mutatkozunk, a leghülyébbeket választani vezetőinknek.
Rátérek a kifakadásom valódi okaira is, csak türelem. Előtte azonban meg kellett ismertetnem a nagyérdeműt aktualizált lelkivilágommal, vulgáris nyelvezetemmel, pontosan azért, hogy mindenki legyen azzal tisztában, hogy én nyílt lapokkal játszom.

A felhívással a következő gondom van. Egész egyszerűen nélkülözi a probléma bármilyen értelmes megközelítését. Drága a benzin, ugye? Nem olcsó, sőt rohadt drága. Ezért természetesen az olajtársaságok a felelősek. Egyértelmű. Ők azok, akik rákényszerítik a szegény emberiségre, hogy a gyalog is öt perc alatt megtehető távokat autóval tegye meg, két és fél perc alatt. Ők azok, akik a dugókat okozzák, pisztolyt szorítva az emberek fejéhez reggelenként. Vigyázat, meg fogják húzni a ravaszt, ha nem ülsz azonnal autóba!

Itt ismét megállunk egy gondolat erejéig, mert egy kis kitérőt kell tennem az amúgy is elég csapongó értekezésemben. Az ember anatómiai felépítése az idők során véletlenül úgy esett, hogy a helyváltoztatás céljára kialakult egy különleges testrésze, amit úgy nevezünk láb. Kettő is lett belőle, mert mikor kiderült, hogy az egylábúak nem tudnak a farkasok és medvék elől elmenekülni, akkor ez az oldalág viharos gyorsasággal kihalt. A humanoidok ezen testrésze olyannyira specializálódott, hogy gyakorlatilag semmi másra nem alkalmas, csak a helyváltoztatásra. Tekintsünk el most attól, hogy az ember evolúciós léptékkel, pillanatnak tekinthető múltjában olyan úri huncutságokat is kitalált, mint a futball vagy a kerékpározás, bár ez utóbbi is többnyire a helyváltoztatást szolgálja.

Visszatérve a fő gondolatmenethez azt megállapíthatjuk, hogy van egy hatalmas problémánk. Drága a benzin. A kedvesem is szoktam néha drágámnak szólítani, ezért ő is probléma részévé lett. Miért drága? Megsúgom. Mert sokat használunk belőle. Az összes többi indok, a profitéhség, a témában fellelhető összeesküvés elméletek és minden más egyéb is csak sallang. A lényeg, hogy a világ üzemanyag felhasználása egyre növekszik és a többség csak annyit tesz, hogy siránkozik a magas benzinárak miatt, bojkottra szólítva fel az együtt érző autóstársakat.

Ezennel ünnepélyesen kijelenthetem, hogy én, nem vagyok együtt érző motorizáció párti.
Sőt, magányosan sötétzöld és álszent ellenállóként, megvetem a kocsikázást, azonban önostorozásképpen, saját magam is gyakran ülök autóba. Mindezt kizárólag azért teszem, mert reggelenként megvetéssel akarok bámulni a tükörképemre. Semmi önigazolás, semmi kifogáskeresés.

Ha eltekintünk attól a ténytől, hogy jómagam is az olajtársaságok áldozata vagyok, akkor a következőket tudom hozzáfűzni a fentiekhez. 2011-re kialakult egy fenntarthatatlan életforma, melynek központi eleme a vég nélküli mozgáskényszer. Ennek legfőbb, bár korántsem egyedüli megtestesítőse az autó. A maga végletesen környezetpusztító és erőforrás pazarló működésével, a civilizáció és a jólét szimbólumaként tetszeleg. Ezért érthető a lázongás, az elkeseredettség, hisz karnyújtásnyi közelségbe került a megszokott, kényelmes és langymeleg világunk vége. A szeméthegyeket termelő, az élővilágot pusztító, az emberek és állatok egészségét veszélyeztető korszak alkonya köszöntött ránk, ami első pillantásra rémisztő lehet, hosszútávon viszont számos új lehetőséggel kecsegtet. Egy új világ ébredésének lehetünk nemcsak tanúi, hanem alakítói is.

Ha csak annyi telik tőlünk, hogy azon siránkozunk, hogy nem tudunk tankolni, akkor nem árt magunkba nézni és kicsit elgondolkodni a világból érkező híreken. Nemcsak a benzin, hanem számos más, az emberi civilizáció fennmaradása szempontjából létfontosságú élelmiszer és nyersanyag drágulása jelzi az egyre gyorsuló folyamatokat. Fel lehet készülni, elsősorban mentálisan, félősebbeknek fizikálisan is.

A csodás álmokat meg is kell álmodni!


a szerző egy hülye


 

Az eredeti felhívás alant olvasható: 

„*Benzin ár*

Szeretettel üdvözlünk

Nap, mint nap nem lehet másról hallani csak arról,
hogy a benzinára a nyárra eléri az
500 Ft /Litert
és hol a vége?
Akarod e, hogy a benzinára
csökkenjen?

Ezért kell most
cselekednünk és ügyesen

Az elmúlt években voltak javaslatok pld. " Egy
bizonyos napon ne tankolj!"

Az olajtársaságok csak nevettek rajta, mert tudták,
ha hétfőn nem tankolsz, majd fogsz kedden.
Ez egy kicsit bosszantó volt, de nem származott
belőle különösebb hátránya.

a gondolkodok egy tervet dolgoztak ki, ami
biztos, hogy működik,

Olvasd tovább és csatlakoz hozzánk, hogy
ezt beindíthassuk!

Ha valóban akarjuk

A benzin árra jelenleg

365 Ft /Liter

Ólommentes szuper

Tudja mindenki, hogy az olajtársaságok egyszerűen kijátszanak bennünket?

gondolj vissza arra, amikor az árat 1 Euróra =
280 Ft ra felvitték. Akkor ezt azzal
magyarázták, hogy az olaj fogyóban van. A
valóságban nincs hiány, az olaj annyira
kiadósan jön, mint 35 évvel ezelőtt. Akkoriban

az ár kb. 0,20 Euró = 56 Ft volt

előre kell lépnünk és megmutatni nekik, hogy mi a
fogyasztók a tőzsdét is ellenőrizzük. Egyedüli
lehetőségünk, hogy az árakat zuhanni lássuk, az ha
az olajtársaságoknál oda hatunk ahol a legjobban fáj ez pedig a bevételük
és ez, ami valóban működik
Hogyan?

Kinek milyen négykerekű járműve van,
mindegy, de szükségünk van rá, hogy
az "á" tól a "b" ig elérjünk - üzemanyagra van szükségünk

ez a kényszerítő körülmény amivel hatást
tudunk gyakorolni az árra, ha együtt cselekszünk,
valójában egy ár háborút tudunk kirobbantani!!!

A következő cselekedetet javasoljuk

Az év végéig ne vásárolj üzemanyagot a
két legnagyobb olajtársaságnál:

*TOTAL és a SHELL *

Gondoljátok egyszerűen át !

Ha a két legnagyobb olajtársaság nem fog elegendő forgalmat bonyolítani,
kénytelen lesz az árakat lefelé korrigálni, és azonnal megkezdődött az árháború.
De ahhoz, hogy ezt a célt elérjük, el kell érnünk a több millió *TOTAL és SHELL* kutaknál tankolókat.

A következőket
kell tennünk!

Elküldöm ezt az e-mail t ca. 30 személynek

Ha ez a 30 fő további 10 főnek továbbküldi ez

már 300
Ez a 300 elküldi az már 3.000 fő ....
A következő üzenet már 30 ezer embert ér el és
így tovább ...
Csak arra kell ügyelni hogy ne szakadjon meg!
Ha mindenki közületek még aznap mikor ezt az üzenetet megkapta továbbítja tíz ismerősének az már holnap akár 300 MILLIó

harcot folytatni az olaj társaságok ellen?

Egy héten belül!

IGEN

csak cselekednünk kell

DE ...

az továbbra is elkerülhetetlen és szükségszerű, hogy benzint vásároljunk de máshol mint a *TOTAL és SHELL* olajtársaságoknál

el fogjuk érni célunkat

Ezért kérjük, hogy mindenki továbbítsa
Lehet rátok számitani?”

A válaszom NEM, a szent autós fajnak pusztulnia kell, ennek egyetlen módja a benzinár folyamatos és drasztikus emelése. (a szerk.)
 

Szólj hozzá!

Címkék: bojkott olaj világvége benzin

A bejegyzés trackback címe:

https://almaleves.blog.hu/api/trackback/id/tr832724467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása