RSS ikon Facebook ikon

Filmajánló: Könnyű nőcske

Írta: Almaleves

2011.10.11. 21:59

Be kell végre vallani, nyíltan, szemérem nélkül, hogy a férfiaknak szükségük van a habkönnyű nőcskékre. Egy kétes hírrel egy szobában emlegetve bármilyen nyomi fiúból lehet hírértékű fickó. Legalábbis egy időre biztos.

 

Nyilván a nyíltszíni ribancok is valahol ebbe a kategóriába tartoznak, azonban egyrészt nyíltan nem felvállalhatók, kettő a megszerzésük valóban semmi nehézséget sem jelent, ellenben értékalapú szolgáltatásaik nagyon is jól beleillenek a 21. század pénzközpontú világába.

 

Egy amerikai középiskolában tanuló szürke egér egy véletlen folytán rádöbben arra, hogy a kamuribanc szerepkör azonnali népszerűségi boomot, és más miatt is nagyon előnyös jelent a számára.

A módszere egyszerű, kretén fiúknak segít a nők körében a porszem állapotból szintet lépni. Nagyjából a kavicsokkal egy szintre.

Mindezt természetesen anyagi ellenszolgáltatás ellenében. A hír gyorsan terjed, az üzlet egyre jobban felvirágzik, a ribancmérő pedig kiakad. Szorongó, önbizalom hiányos srácból ugyanis mindig akad elég. Egyre több.

 

Már azt is elég nehéz emberileg korrektül feldolgozni, hogy a lány szüleinek egyszer sem jut eszükbe elmarasztalni, prédikálni, megbüntetni. Az is hosszan tartó szorongást okozhat, hogy hagyják a lányukat, egye meg, amit főzött, csak akkor segítenek, ha ő akarja. Közben nem szenteskednek, nincsenek óriási drámák, sőt, a többi ilyenkor szokásos szarság is elmarad. Egyszerűen csak vannak. Akkor és ahol lenniük kell.

Ezáltal annyira embertelenül jól kezelik a dolgokat, amire még a valódi életben még soha nem volt példa. Ha valamikor mégis kiderülne, hogy léteznek ilyen szülők, akkor valami idióta állami szerv garantáltan megtiltaná azonnal a gyermekeik további nevelését nekik. Talán be is börtönözné őket, mert a példa ragadós.

 

Ennek ellenére nehéz megmagyarázni, hogy miért üt akkorát a film, mert maga a téma teljesen sablonos, a környezet is unalomig ismert, amerikai high school utánérzés. Talán jól megválasztott karakterek és jól megírt forgatókönyv, ami megalapozza a szórakozásunkat.

 

Az események pörgősen követik egymást, közben kapnak a pofájukra az álszent, bigott vallásosak, az érzéketlen tanárok és a külszíni ítéletek alapján nyomuló, üresfejű fiatalok is. A jókor beszúrt humor és a túladagolás-mentes szirup pontosan megfelelő elegyet képez egy nézhető és már majdnem elgondolkodtató filmhez.

Szólj hozzá!

Címkék: film easy ribanc könnyű nőcske

A bejegyzés trackback címe:

https://almaleves.blog.hu/api/trackback/id/tr713296137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása