RSS ikon Facebook ikon

A lovacskákat megszámolják, ugye?

Írta: Almaleves

2012.07.05. 09:56

lo_00.jpg

A magyar kormány láthatóan, komolyan elkezdett felkészülni a hamarosan bekövetkező erőforrásválságra. Ki mondja, hogy be fog következni? Megemlíthetnék több nagynevű elemzőt és gondolkodót, de szerintem elég egy is: az almaleves. A lovas nemzet, lovakat keres.

A felkészülés a szokott módon alapos és mindenre kiterjedően megírt forgatókönyv alapján zajlik. A kormány stratégái megvizsgálták a lehetőségeket és nagyon helyesen arra jutottak, hogy az olajnélküli társadalom alapja ismét a ló lesz. A lovacska.

A rendszerváltás utáni korszak állami apparátusa nem foglalkozott ezzel a kérdéssel, a néppel közösen ültek benzinzabáló luxusautóikban, azt gondolván, hogy ez mindig így lesz. A mostani kormányzat helyesen ismerte fel, hogy ez korántsem biztos így van. A reális szcenárió, hogy a népért küzdő államférfiak továbbra is használhatják az autóikat, a népnek meg marad a lovacska.

mississippi1b.jpg

Egyébként pedig nemcsak az erőforrásválság miatt szükséges, hogy a lóállományról végre tiszta képet kapjuk, hanem az olyan kellemetlen szituációk elkerülése végett, mint amibe minap a svédeknél futottunk bele. Az országimázs szempontjából megengedhetetlen, hogy
hazánk fiai váltó ló nélkül kezdjék meg világszerte, a manapság itthon újra divatba jött huszár életforma népszerűsítését. Jó látható, hogy mennyire igaztalan vádaskodásba torkollhat az ilyen akció, ami még akkor is kínos, ha csak ilyen elmaradott skandinávok szájából hangzik is el. Azonban visszavágunk, Baradlay Richárd ükunokája már készíti előfele a regimentet, lassan megkezdhetjük a portyázást, meg az idegenszívű nőkkel való cicázást. A fociban úgy is szarok vagyunk, de prüntyögni szeretünk.

Így aztán megkezdték a lovacskák számbavételezést.

Először a kórházakban található lovak számára voltak kíváncsiak, különös tekintettel a híres magyar fajta állományára, az állatorvosi lóra. Majd ezután az oktatási intézményekben található lovak kerültek sorra. Az igazgatóknak küldött levélben külön kihangsúlyozták, hogy a tantermekben megbúvó, túlkoros lovakat se hagyják ki a számításból. Egyúttal azt is hangsúlyozták, hogy ne tekintsék ezt a kérést az etnikai csoportok elleni izgatásnak, ugyanis tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy a tantermi gyerekló munkaképessége, és főleg munkakedve, töredéke egy állatorvosi lóénak. Mindez nem számít, szükség van minden dolgos kézre, akarom mondani patára.

tumblr_kw9mnpi9531qaa8fr.jpg

Látható, hogy csúcskoponyáink mindjárt a legvalószínűbb felbukkanási helyeiken kezdték el keresni az összeszámolatlan méneket. Azonban ne gondoljuk, hogy itt megállnak, mert van ám itt lovacska ezeken kívül is, nem kevés.
A Nemzeti Konzultációban meghonosodott levelezési gyakorlat szellemében, Orbán Viktor fényképével ellátott boríték érkezik hamarosan minden panellakó postaládájába, benne a kérdéssel:
Hány lovat tart Ön a nappalijában?
A ló eltitkolók dolgának megnehezítése végett, ezekkel a választható opciókkal:
- egyet
- kettőt
- egy vak ló
- van egy ménes a nappaliban, de az a nagyié (magunkhoz vettük, mert a háza beleégett a Nissan Quasqaiba)
- a fiam egy nagy ló

A visszaküldött kérdőívek feldolgozása után fogják meghatározni, hogy hány lovat kell majd önként beadni a közösbe.
Ha pedig a ló eltitkoló kulákok miatt nem találják meg a lovakat, akkor marad a B terv: Ha ló nincs, jó a szamár is!

lo_03.jpg

3 komment

Címkék: magyar lovak huszár erőforrások

A bejegyzés trackback címe:

https://almaleves.blog.hu/api/trackback/id/tr264630455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ntbr (törölt) 2012.07.05. 13:47:04

Csak nehogy megfeledkezzenek a vízilovakról...

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.07.05. 14:50:45

@Ntbr:
Igazad van, lehet szólni kéne nekik. Apropó, a zebra is majdnem ló, vagy nem?
süti beállítások módosítása