RSS ikon Facebook ikon

Bár/de/már - elmélkedés a civilizáció összeomlásáról

Írta: Almaleves

2020.11.17. 15:59

Az emberi civilizáció legveszélyeztetettebb központjából posztolni a klímaváltozás hatásairól, igazán pikáns módja a nihil bornírt és lehangoló kifejezésének. Egy életképtelennek minősített, valójában minden szükséges eszközzel rendelkező egyén inkább maradjon csöndben.
img_20200719_194417.jpg

Szólj hozzá!

Zavartság

Írta: Almaleves

2019.07.29. 08:14

Egy pesti garzonban, valahol a belváros egyik utcájában, a második emeleten, körgangos házban, dühös kiáltás hallatszik a nyitott előszoba ablakon át.

confusion.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: szerelem szakítás

Éjszakai utazók

Írta: Almaleves

2019.01.06. 22:43

Az állomáson várta a nőt. Némi késéssel befutott a vonat, Yvonne leszállt és megölelte Arthurt.

- Hiányoztál. – súgta a fülébe.

- Te is nekem. Igyunk valamit ennek örömére!

Betértek egy közeli kocsmába. Gyalog tették meg az odavezető utat, Yvonne-nak nem volt csak egy kis hátizsákja. Arthur vinni akarta, de Yvonne nem engedte, mert szerinte a hátizsák formája nem illett egy negyvenes férfihez.

edward_hopper_evening_wind_s.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: depresszió szerelem lázadás lemondás

Döntés

Írta: Almaleves

2017.11.02. 13:16

Felült az ágyon, a férfi szemébe nézett:

- Nathan, nekem ez nem megy.

Erre a férfi is fölhúzta magát, háta mögé rendezett egy kispárnát és az éjjeliszekrényhez nyúlt. Kézbe vette a szemüvegét, tisztogatni kezdte, mintha a válaszadáshoz feltétlenül szüksége lenne rá.

- Fontos a tisztánlátás. – jegyezte meg a nő gúnyosan.

Nathan figyelmen kívül hagyta a megjegyzést és feltette a szemüveget, komoly embernek látszott tőle. Olyannak, aki a szexben is nagyon akkurátus.

Első pillantása a nő mellein akadt meg, felhúzta szemöldökét, majd megkereste a nő szemeit.

Azok a barna szemek őt bámulták.

forbiddenfruitpicker_highres_1000x669.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: szerelem elmúlás

Megválthatatlanok

Írta: Almaleves

2016.12.19. 12:12

- A részlegében számos szabálytalanságra bukkantunk. Igazából, csak arra. - közölte Lóttal a külső tanácsadó cég embere, akit az átvilágító egy másik emberrel együtt bocsátott rendelkezésre. Egymás mellett ültek, Lóttal szemben. - Egyedül az ön tevékenysége bizonyult megfelőnek. 
- Nem az én érdemem, a bensőm nem engedi a zabolátlankodást. - szerénykedett Lót.
- Mások büntetésül olyan súlyosat kapnak, hogy arról koldulnak. Írmagjukat is kipusztítjuk innen, kellenek semmire. Nagyon. Mert felhatalmazottak és abszolút erkölcsűek vagyunk. Szerződést is kötöttünk. Megbízónk mindenhol hat!
- Várjanak. Vannak köztük ártatlanok. Szenvednek.
- Várunk. Bizonyítékot. Ha egyet is olyat talál, aki a végsőkig szabályos, mindenki megmenekülhet. Az átadott dokumentációban találja a mércét, különösen a tíz pontban összefoglalt Szervezeti és Működési parancsolatokkal legyen tisztában!


 

angelofmercy.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: megváltás bűn harag Budapest Erkölcs Szodoma és Gomora

Álmodok veled

Írta: Almaleves

2016.12.05. 16:11

Penészes árkokkal szabdalt homlokom alól felsikít a neuronrománc lebenyem.

Ő a hatodik skizoid inkarnációm, aki eltemet ha meghaltam.

Meghalok kicsit, hogy találkozzam veled.

Elképzelem a mélységedbe fulladást, a nemlevés fényes bekövetkezésnek tűnik.

cserko_on_bra-900.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: álom szerelem bab cserkó

Turandot / Radnóti színház - A nő diadala

Írta: Almaleves

2016.05.30. 15:49

turandot-a-radnoti-szinhazban-163.jpg

A legtökösebb férfi valószínűleg nő. Szerencsések vagyunk, hogy valakinek sikerült megválaszolnia Turandot három kérdését. 

Szólj hozzá!

Címkék: Turandot Petrik Andrea Radnóti színház

A Megváltó

Írta: Almaleves

2016.05.13. 01:06

cross-painting-5-kume-bryant.jpg

Megérkezett. Gyakran járt ide, mert itt senki nem zavarta. Napsütés és enyhe szellő simogatta az arcát, sehol egy felhő. Ezt kedvező jelnek gondolta.

 

Elővette a mobilját ellenőrizte a töltöttséget - még jó félig volt az akkuja - aztán lenémította. Néhány gally és kő segítségével rögtönzött állványzatot épített és nekitámasztotta a telefont. A kamerájával egy közeli fa törzsét és alsóbb ágait irányozta be, készített néhány fotót, ezek alapján korrigálta a kamera pozícióját. Miután elkészült és az eredményt kielégítőnek találta, hátizsákjából sárga hegymászó kötelet vett elő, meg egy fehér krétát.

Ráérősen a beirányzott fához sétált, rajzolt egy keresztet a fa törzsére, a kötelet a fa mellé dobta.

Visszament a mobiljához, elindította az Facebook streamet. Az élő közvetítés elindult. Rápillantott nézőszámra, ketten nézték.

Még utoljára ellenőrizte, hogy a kamera nem mozdult-e el. Visszasétált a fához, felvette a kötelet, és átdobta az egyik ágon. A kötél kezében maradt részével néhányszor körbetekerte a fa törzsét, majd egyerős csomóval hozzákötözte.

A kötél másik vége szabadon csüngött a fa ágán és egy hurokban végződött. Próbaképp megrángatta, az eredményt kielégítőnek találta.

Az élő közvetítést ekkor már huszonöten nézték.

 

Ekkor egy feketerigó szállt le arra az ágra, amelyiken a kötél lógott. Rikácsolni kezdett vagy beszélni. A lány nem értette. Elmosolyodott és felnézett az égre, aztán egyenesen bele a kamerába. A közvetítésből mindössze három perce telt el, a nézők eddig nem sok mindent kaptak. A rigó megunta és távozott.

 

A lány elkomorodott, fiúsan rövidre nyírt haját hátrasimította és elkezdett felmászni a fára. Gyakorlott mászó volt, ezt a fát is azért választotta, mert könnyű volt rá felkapaszkodni. Erőlködés nélkül elérte azt ágat, amelyikről a kötele csüngött. Kimászott, rátekerte az ágra és leült.

Felhúzta magához a hurkot és a nyakára illesztette, majd megszorította a csomót, de csak annyira, hogy ne fájjon, mégis szorosan körbevegye a nyakát.

 

Szemével megkereste a kamerát, mereven belebámult, majd ezt mondta: 

- Ki bennem hisz, annak bűnei megbocsátatnak.

Régóta nem szólalt meg, hangja mégis határozott volt. Néhány pillanat múlva leereszkedett, nyakában a kötéllel csüngött a fa ágát szorongatva.

 

Végül elengedte az ágat, a kötél megfeszült, hirtelen légszomja lett. Kapálózott, rángatózott, aztán teste elernyedt és élettelenül lógott a fán. A beálló csöndet mennydörgés zúzta szét, felhők jelentek meg az égen és zuhogni kezdett. A telefon néhány percig még bírta, aztán zárlatos lett és lekapcsolt.

A közvetítés véget ért.

 

2 komment

Címkék: halál megváltás

Szeptember negyedike éjjele

Írta: Almaleves

2015.09.08. 01:29

dsc_0643_1.JPG

Éjjel fél tizenegy. A telefonom jelez, a kapott sms lényegre törő: önkénteseket vár a Máltai. A feladat, elkísérni az autópálya mellett vonuló menekülteket a határig. Rövid töprengés után indulok.

Szólj hozzá!

Címkék: szenvedés menekültek vándorlás migránsok

Még mindig a szerelemről

Írta: Almaleves

2014.10.18. 18:43

meg_mindig_love.jpg

Kirándultunk az egyik télen. Esteledett, lefelé tartottunk a hegyről. Nem volt különösebben megerőltető túra, még a gyerekek is jól bírták. Félúton lehettünk, amikor egy katonaruhás férfi elmondta, hogy nem tudunk továbbmenni, mert valami baleset történt és az utat lezárták, így az éjszakát a közeli fogadóban kell töltenünk. Mire a fogadóba értünk besötétedett, a gyerekek elfáradtak, a feleségemnek megfájdult a feje. A fogadóban meglepően sokan voltak, a szobákat már mind elfoglalták és így nekünk csak az étteremrész padlóján jutott hely, ahol már rajtunk kívül is voltak néhányan. Miután elrendeztük a gyerekeket, kerestünk egy alkalmas helyet és lefektettük őket. A hely, amit találtunk, otthonos kis zug volt a körülményekhez képest, mert egy hosszú kanapé elválasztotta az étterem többi részétől, így csak az egyik oldala maradt nyitott. A gyerekek rögtön lefoglalták a sarkot, és melléjük feküdt a feleségem is. Én már csak szűkösen fértem volna oda, ezért úgy döntöttem, hogy nyitok egy új sort és ott alszom. A feleségem lába, ha nagyon kinyújtózkodtam, pont hozzáért az enyémhez. Ők hárman hamar elaludtak, kimerítette őket a gyaloglás, de én még nem voltam álmos, úgy döntöttem elalvás előtt még olvasok. Közben még néhányan érkeztek, az étteremben folyamatos volt a neszezés, és néhol halk beszélgetés folyt. Egy cserkésztábor lámpaoltás előtti zsibongására emlékeztet a hangulat. Nem messze tőlem egy idősebb férfi maga elé meredve sörösüveget szorongatott a kezében, néha kortyolt belőle. Megpróbáltam belemélyedni a könyvembe, de nem kötött le, néhány oldal után azt vettem észre, hogy ismét az éttermet figyelem. Többen elaludtak, általánossá vált a szuszogás. A moraj is elhalkult és megszűnt a ki-be járkálás. Úgy tűnt, a terem villanyoltáshoz készülődik.

Szólj hozzá!

Címkék: szerelem magány

Isten negyedik távolmaradása

Írta: Almaleves

2014.02.06. 13:17

psychedelic-evolution.jpg

Ez beszámoló azért készült, mert tovább nem maradhattam csendben, volt aki rá is kérdezett, mikor lesz már kész. Most. De figyelmeztetek mindenkit, hogy elég szar lett. Sőt. Istenről és a városunkról szól, meg az itt élő emberek mindennapjairól.

 

1 komment

Címkék: élet magyarország halál isten

Isten harmadik eljövetele

Írta: Almaleves

2013.11.12. 18:04

- Hello Jack! - villantott rá egy széles mosolyt a mellette elhaladó nő.

- Hello Mary! - hebegte vissza a férfi. Furcsa, hogy Mary köszönt neki és még a nevére is emlékszik, amikor eddig észre sem vette. Pedig már három éve dolgoztak ugyanazon az osztályon, de a közös értekezletek kivételével sosem vette a fáradságot, hogy megismerje.

 

floral-sun-andrew-padula_mod.jpg

 

1 komment

Címkék: halál magány ember civilizáció Isten

Klasszikus melankólia

Írta: Almaleves

2013.11.03. 23:19

Lapunk hangvételéhez igazodva, ismét brutális szomorkodást rendezünk. Ezúttal klasszikus fronton kerestük meg azokat a szerzeményeket, amelyek alkalmasnak látszanak elvenni a további létezéstől a humán létforma kedvét.

 

classical_melancholy.jpg

2 komment

Címkék: halál depresszió öngyilkosság

Félhomály

Írta: Almaleves

2013.10.21. 10:09

A konyhaasztalnál ült. Lassan kanalazta a félig kihűlt levest, közben a tányérjára meredt.

- Kate is ott volt? - kérdezte a férfi, aki a szőnyegről figyelte. Körülötte mindenfelé szétdobált játékok, gyűrött újságok hevertek. Előtte egy csecsemő turkált a kacatok között.

- Csak az elején, utána ment a konyhastúdióba megnézni valami beépíthető tűzhelyt.

- Aha.

- A fizetésemelés mellé kap valami kinevezést is, annyira meg vannak elégedve vele.

- Hú de jó.

- Hiába vagy lekezelő, ez nekik nagy dolog. Végre kezdenek egyenesbe jönni.

- Nehogy azt hidd, hogy nem örülök. Csak ennyire tudom kimutatni.

- Tudom, hogy nem örülsz nekem, és a hátad közepére sem kívánsz. Legszívesebben egyedül élnél, mint a haverod.

Szólj hozzá!

Címkék: együtt férfiak nők

beébredésem

Írta: Almaleves

2013.06.19. 23:51

A hétvégén megvilágosodtam. Megtudtam, hogy mi az a wellness hotel.

Olyan uszoda, ahol ott lehet aludni.

Szólj hozzá!

Life coaching from almaleves - nyaralás

Írta: Almaleves

2013.06.01. 10:10

Ismét megtörtént esetet szeretnék elétek tárni. Nemrégiben elgyötört arccal látogatott meg az egyik ügyfelem. Persze azonnal rákérdeztem, hogy mi a gond. Azt felelte, hogy most érkezett haza a nyaralásból és teljesen kész van. Azt is elmondta, hogy ő jól akarta magát érezni, de egyáltalán nem ment.

f332acc017_amazon_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: életmód nyaralás life coaching

Life coaching from almaleves - kiszáradás

Írta: Almaleves

2013.05.31. 08:12

fish2.jpg

Mai életvezetési tanácsunkat egy majdnem tragédiába torkolló eset apropóján adjuk. Ügyfelem két napig hányt, kijött belőle még a víz is, pedig látszólag semmi baja sem volt. Se láz, se drog, se semmi. Már a kiszáradás határán egyensúlyozott, amikor hála sokéves tapasztalatomnak, eszembe jutott valami. Rögtön meg is kérdeztem: - Te miként szoktad testedbe vinni a vizet?

-  Megeszem. - felelte.

- Csak ezt ne! - kiáltottam fel, majd megitattam. Azonnal jobban lett, mert megmentettem az életét.

Tehát mai tanácsunk a következő:

A vizet soha nem szabad enni, csak inni! Ellenkező esetben kiszáradáshoz vezet.

Vizet veszélytelenül csak a halak ehetnek, életmódjukból kifolyólag!

"Life coaching

A coachingnak ez a fajtája az értékek és jövőkép tisztázásáról és célok kitűzéséről szól, annak érdekében, hogy az adott személy kielégítő, sikeres és teljes életet éljen. Az életvezetési coaching során a coach segít kliensének tisztázni, mit akar az élettől, támogatja és bátorítja a változási folyamat során."

Forrás: Wikipedia

Szólj hozzá!

Címkék: életmód life coaching

Life coaching from almaleves - nyári fogyó(kúrás) tanácsok

Írta: Almaleves

2013.05.30. 12:32

pig-butt.jpg

Ha valaki szeretné magát nyárra formába hozni, hogy ne legyen olyan, mint egy malac, a testén hurcolt zsírszalonnát csökkentenie kell.

Ehhez a következő (szabadalmaztatás alatt lévő) módszert ajánlom: tegyen kevesebb ételt a szájába.

 

Ez a módszer egyébként csak nőknél működik, mert ahogy az egyik kedves ismerősöm szokta mondani: mindegyik férfi disznó!

 

"Life coaching

A coachingnak ez a fajtája az értékek és jövőkép tisztázásáról és célok kitűzéséről szól, annak érdekében, hogy az adott személy kielégítő, sikeres és teljes életet éljen. Az életvezetési coaching során a coach segít kliensének tisztázni, mit akar az élettől, támogatja és bátorítja a változási folyamat során."

Forrás: Wikipedia 

Szólj hozzá!

Címkék: fogyás tanács coaching Life

Erőss ez

Írta: Almaleves

2013.05.25. 22:48

gauguin topo.gif

- Hány éves vagy?

- Hmmm. Kettő.

- És hogy hívnak?

- Hmmm. Nem tudom. Meg kell kérdeznem az apukámat.

Elmegy. Látom, hogy felteszi a kérdést. Visszajön.

- Anna.

 

1 komment

Címkék: élet gyerek halál

A tudat virágzása

Írta: Almaleves

2013.05.22. 22:38

SURREALIST-PAINTINGS-SLEEPDRUNK-VADEMECUM-by-Tania-Blanco-FEATURE.jpg

Legutóbb a tudatnál hagytuk abba. Mielőtt belekezdek elmesélem, valószínű, hogy meg lehet ölni Istent. Nem egyszerű, de a lehetőség fennáll.

 

Szólj hozzá!

Címkék: élet halál isten tudat

süti beállítások módosítása